Sikkerhetsfestivalen
CFPImage.png

Alle nyheter

Nyheter

Direktoratet for e-helse arrangerer et heldagsspor på SF2020!

 
NormenOgEhelse.png

Fremtidens helse og omsorgstjeneste; risiko og sårbarheter

I løpet av denne innholdsrike dagen vil vi fokusere på muligheter og utfordringer innen personvern og informasjonssikkerhet helse- og omsorgssektoren har i dag og i fremtiden.

I stor fart øker bruken av forbrukerteknologi blant befolkningen. Dette kan tvinge frem endringer i måten helsevesenet yter helsetjenester på, tjenester kan i større grad flyttes ut av sykehus og legekontor til dit pasienten befinner seg, som fører til nye og ukjente sårbarheter og trusler. Flere og flere teknologier, systemer og løsninger skal snakke sammen og vi skal se nærmere på hvordan man kan sikre åpne APIer og hva som er lærdommen av å penteste og sårbarhetsteste virksomheter i sektoren. Normen presenterer hvordan de gir veiledning til virksomheter som ønsker å ta i bruk ny helseteknologi, hvordan nye verktøy for logganalyser kan hjelpe virksomheter i å finne de som snoker i pasientjournaler. Hva sier den nye tilstandsrapporten om trusler rettet mot helsesektoren basert på nasjonale trusselrapporter, sårbarhetsscanning, sensornettverk osv.? Sporet inneholder også en paneldebatt om eierskap til pasientjournalen din! Her ligger alt som er registrert om deg og din helse. Kan, vil og bør helsetjenesten og private aktører bruke disse dataene for å kunne lage persontilpassede tjenester, medisiner og behandlinger? Vi inviterer inn helsetjenesten, pasienter og leverandører for å få i gang denne viktige samtalen!

Direktoratet for e-helse arrangerer også et halvdagsspor på onsdag, om autentisering og digital identitet. Mer info kommer.

 
ISF Service