Sikkerhetsfestivalen
Nasjonal møteplass for cybersikkerhet

68 - Tjerand Silde/Helene Jørum

Jeg elsker relevant reklame

 
Tjerand Silde

Tjerand Silde

Helene Jørum

Helene Jørum

Spor

Sikkerhetskultur

Hvor?

Lokasjon: TBA

NÅR?

Tirsdag, 15:00-15:30


 

Tjerand Silde/Helene Jørum, Sikkerhet Online

Om Foredraget

Har du opplevd å snakke med venner og bekjente om betydningen av sikkerhet og personvern, og få kommentarer i retur som at “Jeg har jo ikke noe å skjule, så Google må gjerne få tilgang til mine data. Da får jeg også reklame jeg faktisk er interessert i!”?

Kontrasten er ofte stor når vi snakker med likesinnede om sikkerhet på nett, sammenlignet med når vi snakker med “hvermannsen”. Hvordan skal man nå frem på en enkel måte, uten å skremme eller gjøre det for komplisert til at noen gidder å høre på? Og hvordan skal man svare når motargumentet er at man ikke har noe å skjule, ikke bryr seg, ikke ønsker å bruke enda en app, eller lignende?

Dette er et praktisk foredrag om hvordan vi som jobber med sikkerhet kan gå frem når vi ønsker at våre venner og bekjente skal kunne ta litt bedre vare på seg selv når de er på nett. 

Om foredragsholderene

Helene og Tjerand driver sammen informasjonsnettstedet Sikkerhet Online. Tjerand har påvirket flere til å tenke sikkerhet, Helene har de siste to årene blitt påvirket til å tenke mer sikkerhet. Nå jobber de sammen for å påvirke flere til å bry seg om sitt eget sikkerhet og personvern.