Sikkerhetsfestivalen
Nasjonal møteplass for cybersikkerhet

68 - Tjerand Silde

Jeg elsker relevant reklame

 
Tjerand Silde

Tjerand Silde

Spor

Sikkerhetskultur

Hvor?

Verdensteateret

NÅR?

Tirsdag, 14:30-15:00


 

Tjerand Silde, Sikkerhet Online

Om Foredraget

Har du opplevd å snakke med venner og bekjente om betydningen av sikkerhet og personvern, og få kommentarer i retur som at “Jeg har jo ikke noe å skjule, så Google må gjerne få tilgang til mine data. Da får jeg også reklame jeg faktisk er interessert i!”?

Kontrasten er ofte stor når vi snakker med likesinnede om sikkerhet på nett, sammenlignet med når vi snakker med “hvermannsen”. Hvordan skal man nå frem på en enkel måte, uten å skremme eller gjøre det for komplisert til at noen gidder å høre på? Og hvordan skal man svare når motargumentet er at man ikke har noe å skjule, ikke bryr seg, ikke ønsker å bruke enda en app, eller lignende?

Dette er et praktisk foredrag om hvordan vi som jobber med sikkerhet kan gå frem når vi ønsker at våre venner og bekjente skal kunne ta litt bedre vare på seg selv når de er på nett. 

Om foredragsholderene

Tjerand holder på med en doktorgrad i kryptografi ved NTNU, og driver nettstedet Sikkerhet Online sammen med Helene Jørum. Målet med nettstedet er å formidle enkel og praktisk informasjon samt råd og tips om personvern og sikkerhet i en digital tidsalder.”