Sikkerhetsfestivalen
Nasjonal møteplass for cybersikkerhet

80 - John Erik SetsaaS, Jon Ølnes og Frode Beckmann Nilsen

Hva er framtidas eID?

 
John Erik Setsaas

John Erik Setsaas

Jon Ølnes

Jon Ølnes

Frode Beckmann Nilsen

Frode Beckmann Nilsen

spor

Incident response

Hvor?

Lokasjon: TBA

NÅR?

Tirsdag, 16:00 - 16:30


 

John Erik Setsaas, Jon Ølnes og Frode Beckmann Nilsen i Signicat

Om Foredraget

eID startet med forskjellige brukernavn og passord for hver enkelt tjeneste. Så fikk vi – i hvert fall i Norden – generelle eID-løsninger som kunne gjenbrukes på tvers av tjenester, gjerne basert på PKI. Vi fikk også autentiseringstjenester og føderasjoner som muliggjorde fellesløsninger og engangspålogging (SSO) på tvers av tjenester. Men verden går videre. I dag forventer brukerne sømløs autentisering på sine mobiltelefoner, og biometri er hyllevare på mobilt utstyr. Er vi på vei tilbake til forskjellige eIDer for hver enkelt tjeneste, men nå innebygget i appene og med biometri i stedet for passord? Hvordan skal i tilfelle disse eIDene utstedes på en sikker måte? Signicat, en av Europas ledende tilbydere av identitetstjenster, ser i krystallkulen på framtidas eID og identitets-økosystemer – i Norge, Norden, Europa og globalt.

Om foredragsholderen

John Erik Setsaas
John Erik Setsaas is VP of Identity and Innovation at Signicat. He is responsible for ensuring that Signicat’s digital identity services are at the forefront of innovation, whilst solving the needs of customers, partners and end users. With over 20 years’ experience in identity—and over 30 years in software product development - John Erik is a pioneer in the identity space. Before joining Signicat, John Erik was Chief Development Architect for SAP Identity Management and taught ecommerce, identity services and security at Buskerud University College in Norway. He is also a board member of the EEMA, Europe’s leading digital identity think tank, and has received the EEMA Lifetime Achievement Award.

Jon Ølnes - Produktsjef Norden
Jon har mer enn 25 års erfaring fra arbeid med eID, e-signatur og tillitstjenester som forsker, konsulent, offentlig ansatt og det siste 1,5 året som medlem av Signicats produktteam. Han har vært involvert i svært mye av det som har skjedd innen eID-området både i Norge og Europa de siste 20 årene. Joner en sentral ekspert i standardiseringsarbeidet i ETSI innen digital signatur og tillitstjenester.

Frode Beckmann Nilsen
Frode har dr. grad i informatikk og har 20 års erfaring med produkt- og teknologiledelse innen telekom og finans. Han trives i krysningsfeltet mellom forretning og teknologi. De siste 10 årene har han arbeidet med elektronisk identitet, elektronisk signatur og digital onboarding. Frode har jobbet hos BankID i mange år og har inngående kunnskap om alle sider av BankID-tjenesten. Han arbeider nå som løsningsansvarlig i Signicats produkteam med det europeiske markedet som nedslagsfelt.